Xubuntu et godt valg

Xubuntu

 

Hvis du leder efter en god Linux distro kan jeg anbefale Xubuntu 18.04.LTS hvor der er 3 års support. Og det er gratis. Et godt valg hvis du vil have et stabilt styresystem. Når det er blevet installeret virker det hele out of the box. Det kommer med XFCE skrivebordsmiljø. XFCE er let at tilpasse så det passer lige netop til dine behov. Du kan med fordel installere en Dock foreksempel Plank, når Plank er installeret vises det som en bjælke i bunden så det minder om en Mac computer. XFCE miljøet har også den fordel at det bruger ikke meget systemressourcer.

Hvad står x for

X” i Xubuntu står for Xfce, skrivebordsmiljøet. Mens ordet “ubuntu” angiver afhængigheden af ​​og brugen af ​​Ubuntu-kernen, det repræsenterer  også den filosofiske kerne af operativsystemet. For at læse mere om filosofien og idealerne bag Ubuntu og Xubuntu henvises til Ubuntu Filosofi siden.  Ubuntus filosofi

 

Xubuntu et godt valg til dem, der ønsker at få mest muligt ud af deres desktops, bærbare computere og netbooks, med et moderne udseende og nok funktioner til effektiv, daglig brug. Det fungerer også godt på ældre hardware.

Ud over at bruge Ubuntu-kernen – bruger Xubuntu også infrastrukturen fra Canonical Ltd. Ubuntu er grundlagt af Mark Shuttleworth. Du har altså adgang til de samme gode programmer som der leveres til Ubuntu.

Med  langtidsudgaven får du et stabilt system .Det  kommer med Libre Office installeret så du kan gå igang med kontor arbejde med det samme. Og der er osgå installeret mail programmet Mozilla Thunderbird så du hurtigt kan komme i gang med dine mails. Og hvis der er ikke er nok programmer, så er der et overflødigshorn af programmer. Bare åben Software manager og du vil næsten altid kunne finde det program du mangler.

Lær mere

Download Xubuntu 18.04 LTS

 

Sådan installeres operativsystemet på din computer se videoen herunder.

 

 

Mere fra Ubuntu og Installationsguide

%d bloggers like this: