Velkommen til linuxground.dk

Linuxground.dk handler først og fremmest om min interesse for Linux som styresystem på computeren, især Ubuntu og Ubuntu baserede distro. På Linuxground.dk finder du guider med how to som jeg selv har oprettet – links til andre linux sider med gode guides.

De fleste Linux distro er gratis at downloade og installere på på ens computer, og ellers kan man bruge live cd/usb stik uden at installere noget, hvis man bare vil se, hvad Linux er i første omgang.  Så hvis man har en ældre computer, kan man med fordel installere for eksempel Lubuntu OS, som kører godt på ældre computere.

Det gode ved Linux er, at når systemet opdateres bliver alle programmerne opdateret  i samme omgang, så man ikke skal tænke på andet end én opdatering. – og man har adgang til flere tusinde programmer, der bare venter på at blive installeret. Programmet “Ubuntu Software Center” skal åbnes, og man kan finde ethvert program, man behøver.

Ubuntu er en af de mest populære Linux Distro og kommer med alt hvad du skal bruge til dit firma, organisation elle til privat brug – kontorpakke – mail – browser- musik – film og meget andet.

Logo_Linux_Mint

Linux Mint ligger på en 3 plads på Distrowatch.com som en de mest populære Distro. Linux Mint kendetegnes ved at være kraftfuld og virker out of the box og er let at bruge.

Ubuntu Budgie Remix et moderne styresystem som er lavet til at være enkelt at bruge, som samtidig er kraftfuld til at klare ethvert behov hvad enten det er til Firma brug eller privat.

 

De 10 bedste Linux distro

 

 

Stor udbredelse af Linux

Linux er i dag verdens mest benyttede styresystem. Android til smartphones og tablets er blandt andet bygget på Linux-kernen  – Chromebooks også.

Daglig brug af Linux

Faktisk bruger vi Linux hver dag uden vi tænker over det, da de fleste servere ofte er bygget på Linux. Mange smart tv’er og mange IoT Internet of Things kører også på Linux. Der er også computer-producenter, der sælger computere og laptops med præinstalleret Linux på.

Linus Torvalds

som 21-årig udviklede Linus Torvalds Linux på universitet i Helsinki Finland i 1991 som et hobby projekt, men det er endt med at blive det mest benyttede styrestystem i verden. Linux fyldte 25 år i 2016. Dengang Linus Torvalds udviklede Linux havde han sikkert ikke regnet med, at det 25 år senere ville blive brugt på milliarder af enheder verden over.

Linux friheden til at vælge selv.

Linux all over the world