Skriv uden forstyrrelser med focuswriter

Focuswriter enkelt tekstbehandling

 

 

Hvis du hører til dem der skriver lange artikler og gerne vil skrive uforstyrret uden at blive distraheret, så er FocusWriter måske lige noget for dig. Det gode ved FocusWriter er at der ikke er en værktøjslinje at koncentrere sig om – brugerfladen er helt tomt med kun en behagelig baggrund og et ark papir til at skrive på. Et godt program hvor du kan fordybe dig i dit arbejde.

Hvis du vil have værktøjslinjen frem skal du blot føre musen op i toppen af brugerfladen – og værktøjslinjen kommer frem som du kender den fra andre programmer. Du kan også føre musen ud i siderne og i bunden hvor der også er funktioner. Der installeret nogle standard temaer som er udmærket, men du kan selv indsætte et billede som du syntes om.

FocusWriter kan tilpasse arbejdsmiljøet ved at arbejde med temaer, der kontrollerer skrifttype, farver og et baggrundsbillede for stemning. Programmet har også statistik, der opdateres mens du arbejder, daglige mål, mulighed for flere åbne dokumenter, stavekontrol og meget andet.

Desuden gemmes og genåbnes dit arbejde automatisk, så programmet ved opstart vil indlæse det seneste dokument og placere markøren hvor den var, så du med det samme kan komme tilbage i teksten. Der er også mange gode funktioner du kan gøre brug af når du arbejder med programmet.

Funktioner:
TXT, grundlæggende RTF og grundlæggende ODT-filsupport
Timere og alarmer
Daglige mål
Fuldt tilpassede temaer
Typewriter lydeffekter (valgfri)
Live statistik (valgfrit)
Stavekontrol (valgfri)
Multi-dokument support
Sessions
Bærbar tilstand (valgfri)
Oversat til over 20 sprog

Du kan installere FocusWriter på flere måder ved at downloade programmet, men den nemmeste måde er at installere programmet fra Ubuntu Software center. Det er tilgængeligt til Linux, Windows og Mas OS X.

Du kan se mere om Focucwriter i denne video herunder.

 

 

Mere fra Linux guide

Download FocusWriter

 

%d bloggers like this: