Sådan skifter du password i Ubuntu

Skift password i Ubuntu

 

Det er en god ide at skifte dit password på din Ubuntu maskine med jævne mellemrum, du kender det fra andre programmer  og hjemmesider hvor du har et login – hvor du sikkert også skifter password indimellem.

Da du installerede Ubuntu oprettede du en bruger og oprettede en adgangskode “password” til brugeren.

Måske fik du oprettet et password som er for let eller svær at huske. men det er heldigvis enkelt at ændre password i Ubuntu, følg blot den lille guide her – som vises både med terminalen og med en grafisk brugerflade medtode.

Sådan ændres password i Ubuntu med terminalen

Det eneste du behøver at gøre er at indsætte denne lille kommando ( passwd ) i terminalen og taste enter og indtaste dit  password. Der efter skal du indtaste din nuværende adgangskode taste enter – så skal du indtaste din nye adgangskode to gange.

 

Der var det du har nu ændret dit password med terminalen.

Sådan ændres password i Ubuntu med grafisk brugerflade

Hvis du hellere foretrækker en grafisk metode til at skifte password med, så se med her. Jeg bruger Ubuntu 18.04  og benytter gnome skrivebordet, men fremgangs måden burde være det samme i alle Ubuntu versioner.

Du kan ændre password ved at åbne instillinger, når du har åbnet instillinger skal du skrolle lidt ned og klikke på detaljer og derefter på brugere.

 

 

Når detaljer om bruger og adgangskode er åbnet skal du klikke på adgangskode.

 

password ubuntu

Du har nu ændret dit password med grafiskbrugerflade

 

Når du har klikket på adgangskode fremkommer der en boks, hvor der et felt hvor du skal indtaste din nuværende adgangskode og et felt hvor du skal indtaste din nye adgangskode.

Under feltet hvor du indtaster din nye adgangskode, er der en farvebjælke hvor du kan se hvor stærk du har oprettet din nye adgangskode.

når farvebjælken er i det røde område, så har du oprettet en svag adgangskode, sørg for at din nye adgangskode  kommer op i det grønne område, så har du oprettet en stærk adgangskode.

Jeg håber denne lille guide har været til hjælp.

Mere fra Linux guide

God Linuxside itsfoss.com

%d bloggers like this: