Sådan oprettes et bootable usb stick i ubuntu

Det er let at oprette et bootable usb stick med linux på.

Med et bootable usb – stick er det den bedste måde at installere eller prøve Linux på. Når du har installeret en Linux distro på et USB – stick kan du afprøve dit Linux styresystem på alle tænkelige måder uden du laver rav på din Computer. Netop fordi det jo kun er installeret kun på USB – sticket .Så det kommer slet ikke i berøring med din Computer. Husk dog på at du kan tilgå dine data på dine drev, så pas på ikke at slette noget eller lignende.

bootable usb stick ubuntu – Sådan oprettes et bootable usb stick i ubuntu. Det første man skal gøre er at downloade den linux version man vil bruge og sætte et usb stick i computeren, når man har den downloadede iso.image (iso.image er den downloadede fil) på sin computer skal vi bruge programmet Startup disk creator.

bootable usb stick ubuntu med Startup disk creator

Sådan oprettes et bootable usb stick i ubuntu

Startup Disk Creator

Programmet åbnes og der skal vælges den downloadede iso.image fil

Sådan oprettes et bootable usb stick i ubuntu

Startup Disk Creator

Tryk nu på make startup disk

Når der trykkes på yes vil eksisterende data på usb sticket blive overskrevet og de gamle data bliver slettet, så husk at gemme dataerne et andet sted inden der begyndes.

bootable usb stick ubuntu

Så bliver der oprettet et bootable usb stick som der kan opstartes fra, efter cirka 10 minutter er det færdigt.

bootable usb stick ubuntu

Nu har du netop lært at oprette et bootable USB – stick. Nu kan du prøve forskellige Linuxsystemer af og finde en Linux distro  der passer til dine behov.

Hvis din computer ikke booter op på usb stikket, så skal du indstille det i bios så der bliver bootet fra usb sticket, ok det var så det, det var ikke så svært god  fornøjelse med det.

Mere fra Ubuntu kategorien 

 

Ubuntus hjemmeside

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

%d bloggers like this: