Opret et iso image af hele dit installeret system med Systemback

Systemback

Systemback – Hvis dit Linux operativ system er blevet lidt træls, måske efter at have installeret et program eller installeret en ny driver og systemet virker ikke optimalt mere er der hjælp at hente med programmet Systemback. Med Systemback –   kan du oprette et gendannelspunkt af dit nuværende system og gendanne dit system til dette igen. Så kører dit system uden problemer igen. Du kan lave en kopi af den aktuelle systemtilstand. Du kan oprette en system installation. Du kan oprette et live system som du kan konvertere til et iso image og installere på et usb stick – så har du altid en kopi af dit nuværende system med alle indstillingerne og dine installeret programmer bevaret, så slipper du for at skulle installere alle dine favorit programmer igen.

Sådan installerer du Systemback

Åben terminalen og indsæt disse kommandoer i følgene rækkefølge.

$ sudo add-apt-repository "deb http://ppa.launchpad.net/nemh/systemback/ubuntu xenial main"
$ sudo apt-key adv --keyserver keyserver.ubuntu.com --recv-keys 382003C2C8B7B4AB813E915B14E4942973C62A1B
$ sudo apt update
$ sudo apt install systemback

 

Så har har du installeret Systemback og det er klar til brug.

Hvis du vil oprette et live iso image af dit system klares det nemt.

Start Systemback og klik på Fremstil live system.

 

Live systemet gemmes i stien home.

Systemback

 

Vær lidt tålmodig det kan tage lidt tid med at fremstille live systemet. Når det er færdigt kan du konvertere .sblive filen til iso image som kan overføres til et usb stick.

Systemback

 

Nu kan du installere installere systemet igen på din Pc med alle dine indstillinger. Hvis du har taget backup eller fremstillet et live iso image med alle dine indstillinger og foretrukne programmer fra din desktop Pc eller Server kan du nu hurtigt installere det på en anden enhed og er derfor fri for at opsætte det hele forfra da du jo har det nye iso image med hele opsætningen.

Håber denne guide har været til hjælp.

 

Her er også en guide om Systemback fra vitux.com

 

Mere fra Linux guide

 

 

 

%d bloggers like this: