Start nautilus filhåndtering som administrator

Nautilius som administrator i Ubuntu 

Nautilus er Ubuntus filhåndterings program.

nautilus administrator- I dette indlæg lærer du hvordan du kan åbne en mappe med root adgang. Så slipper du afor t skulle bruge terminalen hvergang du har behov det. Når du arbejder som Linux administrator på din Ubuntu maskine. Får du brug for at åbne filer og mappe med root adgang engang imellem.

 

Men når vi har brug for at redigere filer, mapper, der kræver root-rettigheder gennem den grafiske grænseflade, er dette her en god og lettere måde at gøre det på.

Foreksempel hvis du har downloadet et nyt theme eller icon theme. når du så har pakket dit nye theme ud er det let at kopiere det nye udpakket theme og åbne mappen themes med administrator rettighedder og indsætte det nye theme. themes er din mappe hvor alle dine themes er opbevaret. Og icons er den mappe hvor alle din icon theme er opbevaret.

Du finder dine themes sådan der   usr/share/themes  og sådan finder du dine icon themes    usr/share/icons

Hvis du vil starte nautilus med administrator rettigheder klares det nemt med denne lille kommando, åben din terminal og indsæt denne kommando.

sudo apt-get install nautilus-admin  og der efter, genstart nautilus med denne kommando nautilus -q

Nu  kan du højreklikke på en mappe eller fil i nautilus filhåndtering og åbne som administrator.

 

nautilus administrator

Du skal selvfølgelig ikke bare åbne vilkårlige mapper og filer med administrator rettigheder. Det er kun når det er nødvendigt du har behov for at åbne disse med administrator rettigheder.

 

 

Du kan også åbne Nautilus med administrator rettigheder med terminalen.

Du skal bare indtaste denne kommando i din terminal  sudo nautilus  og tast enter, der efter åbner nautilus med administratorer rettigheder. Og du kan nu udføre opgaver som kræver administrator rettigheder.

 

 

Det var alt for denne gang.

mere fra Terminal guide

Linux terminal guide

 

 

 

%d bloggers like this: