MX Linux – en fantastisk distro

MX Linux – Jeg har installeret MX Linux på min Lenovo Thinkpad

 

MX Linux – Jeg må sige udviklerne har virkelig formået at skabe en helt fantastisk Linux distro – som alle Linux newbie burde prøve at stifte bekendtskab med.

MX Linux er baseret på Debian.  antiX og tidligere MEPIS er gået sammen – og har taget de bedste værktøjer  fra hver distro  og skabt en god distro.

Det er et mellemvægt OS, designet til at kombinere et elegant og effektivt skrivebord med en enkel konfiguration, høj stabilitet, solid ydeevne.

MX Linux leveres med xfce skrivebordet, hvor proces linjen er placeret i venstre side som standard. Det gode ved xfce skrivebordet er at det virker godt på ældre computere, som ikke kræver så meget computerkraft.

Udseendemæssigt ser det det lidt enkelt ud, men det er hele ideen , hvor nybegynderen hurtigt kan finde rundt i systemet. For de nysgerrige og øvede Linux brugere kan udseende ændres som passer til ens temperament.

MX tools

Du kan hurtigt foretage de relevante  opgaver med propammet MX tools.

 

 

Når du skal installere programmer bruges programmet MX package installer som er meget simpel at bruge.

Du kan også bruge Synaptic eller terminalen og bruge apt-get kommandoen til at installere programmer med.

 

 

Systemet kommer med mange programmer installeret fra starten, her iblandt Libre Office, VLC media player, gimp og mange andre programmer.

Et  godt program er MX Snapshot – som bruges til at lave et total øjebliksbillede af dit installeret MX Linux system, med alle de indstillinger du har foretaget og programmer du har installeret.

Når du har lavet et komplet øjebliksbillede af dit system gemmes det i en mappe som en iso fil, og du kan installere systemet igen hvis det er nødvendigt, så er du fri for at foretage nogle indstillinger og installere programmer da de automatiskbliver indstalleret igen.

Du kan også installere øjebliksbilledet iso filen på en anden computer med alle indstillingerne som du har foretaget.

 

MX Linux

 

Jeg har prøvet distroen ca i en uge,

og det kører bare der ud af, det virker bare out of the box.

MX Linux hjemmeside

mere fra Rundt om Linux

 

 

%d bloggers like this: