Linux usb reddede opgaver fra gymnasiet

 

Linux usb reddede opgaver fra gymnasiet

Linux usb reddede opgaver fra gymnasiet for cirka 5 år siden. Min datter gik på Frederikshavn gymnasium da hendes computer pludselig gik helt i sort under en opdatering til Windows 7. Det vil sige, den startede op men kom kun til Windows logoet, så genstartede den igen og igen hver gang vi prøvede at starte computeren. Det var ikke særlig godt for hun havde selvfølgelig ikke taget backup af hendes opgaver- som nu var på computeren, opgaverne kunne vi ikke komme i nærheden af da computeren ikke ville åbne.

Sådan løste jeg problemet

Nå, efter at have rodet med hendes computer et stykke tid, uden at få den til at starte, var der kun en ting at gøre, nemlig at sætte et Ubuntu usb stick i computeren og boote op fra usb enheden. Nu kommer det smarte ved Linux, ikke nok med at Linux viser filerne på sin egen enhed-kan Linux også vise filerne på Windows enheden.

så  var det let at finde hendes opgaver og kopiere dem til et andet usb stick, og min datter kunne arbejde videre med opgaverne på sin søsters computer, indtil jeg fik geninstalleret Windows på hendes computer igen.

Det var en måde at bruge et Linux usb stick, men man kan bruge Linux usb til mange ting. Foreksempel har jeg mange gange brugt Gparted til at formatere harddisken og oprette nye partioner med.

Hav altid et linux usb stick i nærheden

Mit råd er at hvis du endnu ikke har oprettet et Linux usb stick, så er det en god ide at oprette et. Jeg brugte Ubuntu på usb sticket, men det er lige meget hvad for en Ubuntu version du bruger de kan alle sammen tilgå Windows drevet og åbne mapperne og filerne der.

Det er en god ide at have et linux usb stick ved hånden, det kan redde en for mange computer problemer.

I gennem tiden har jeg læst om flere der har haft gavn af et Linux usb stick- og løst forskellige problemer med computere.

Opret Linux usb stick

Køb et Linux usb stick

Husk altid at tage backup det kan spare en for mange problemer

%d bloggers like this: