Konfigurer GRUB2 bootloader i Ubuntu

Ændrer indstillingerne i GRUB2 bootloader Ubuntu

 

GRUB2 bootloader Ubuntu

 

GRUB2 bootloader Ubuntu – Mange mennesker foretrækker at installere Linux i dual boot mode med Windows. Nogle af dem bruger Linux som deres primære operativsystem, mens andre foretrækker Windows som deres primære operativsystem.

Når du installerer Ubuntu eller en anden Linux distro  sammen med Windows i dual boot mode, bliver Linux det første OS som står øverst På opstart grub-skærmen, hvis du ikke vælger Windows til login inden for 10 sekunder (standard Grub-timeout), starter det op i Linux. Men alt det kan du ændre på i GRUB filen, jeg har lagt nogle gode guider om hvordan du konfigurerer GRUB filen nederst på siden.

 

GRUB står for GRand Unified Bootloader. GRUB2  bootloader er det første program der starter op når du starter din Computer op og så tager kernen op og initialiserer resten af operativsystemet.  GRUB er den mest benyttede bootloader til næsten alle Linux systemer.

 

Man kan konfigurere indstillingerne enten ved direkte at redigere grub-konfigurationsfilen ved hjælp af en hvilken som helst teksteditor eller ved hjælp af GUI-applikationer som Grub-customizer.

Advarsel: Standardkonfigurationsfilen for GRUB2 er /boot/grub/grub.cfg. Du skal ikke redigere eller ændre denne fil, medmindre du er meget fortrolig med GRUB2. Dette er den vigtigste fil, der skal startes i Linux OS. Hvis du gør noget galt med denne fil, vil du helt sikkert ende med et ødelagt system. Så rør ikke ved denne fil!

Husk at tage en kopi af din grub fil i /etc/default/grub inden du går igang med at rette i filen, den ser typisk sådan her ud som standard.

 

Typisk grub fil i/ etc/default

Husk at køre denne kommando når du har rettet i grub filen     sudo update-grub 

Følg denne guide fra ostecnix om hvordan du kan ændre grub instillingerne

Guide fra ostechnix

her er også en guide fra itsfoss.com om hvordan du installerer den grafiske gui app grub-customizer og hvordan du bruger programmet.

guide fra itsfoss.com

Mere fra Linuxguide

 

 

%d bloggers like this: