Filelight disk analyse

Filelight disk analyse på Ubuntu

Filelight virker  på de fleste Linux distro og virker også på windows. Det er Open Source og er gratis at bruge.

Du installerer filelight i Ubuntu ved at bruge denne komando

sudo apt install filelight

Filelight

Oversigt over dine diske – klik på den disk du vil analysere.

Programmet er lavet til KDE Desktop, men virker også i Gnome hvor jeg selv har installeret det. Når du starter filelight oprettes en grafisk analyse af dine Diske. Du kan nu klikke på den disk som du vil analysere og se egenskaberne grafisk.

 

Grafiske egenskaber over disken.

 

Programmet giver dig også mulighed for at scanne en individuel mappe for at identificere indholdet – filer og undermapper, der optager mest plads.For at gøre det skal du gå til Scan -> Scan mappe, vælg derefter den mappe, du vil analysere (f.eks. Mappen Downloads), og klik på Vælg.

 

Der er mange muligheder under Scan – Du kan vælge at scanne din hjemmemappe eller rodmappe.

Programmet kan også konfigureres under menuen Indstillinger. Du kan vælge de værktøjslinjer, der skal vises – konfigurere genveje, og værktøjslinjer.

Under indstillinger i Fileflight kan du tilføje eller fjerne filsystemer som du ikke vil scanne ved at klikke på fanen Scanning. Du kan også konfigurere udseendet – farveskema, skriftstørrelse osv. Under fanen Udseende.

Programmet giver dig mulighed for hurtigt at forstå præcis, hvor dit diskforbrug bruges ved grafisk at repræsentere dit filsystem som et sæt koncentriske segmenteringer. Du kan bruge den til at lokalisere hotspots af diskbrug og derefter manipulere disse områder ved hjælp af en filhåndtering.

Den seneste stabile udgivelse er version 18.08, inkluderet i KDE Applications 18.08. Filelight er en gratis og open source-software, der er tilgængelig for Linux og lignende operativsystemer under GNU General Public License (GPL), Version 2.

Filelight hjemmeside  https://utils.kde.org/projects/filelight/

Der findes flere disk analyse programmer til Linux, men det her var lidt om programmet Filelight.

Håber denne guide har været til hjælp.

Mere fra Linux guide

%d bloggers like this: