CloudReady altarnativ til Chromebook – helt gratis

CloudReady

CloudReady

Sådan bliver din gamle Computer hurtig og sikker med CloudReady – du får næsten en kopi af Chromebook.

Uanset om du er en virksomhed, en skole eller en hjemmebruger, er CloudReady OS den hurtige, nemme måde at omdanne din computers  hardware med sikkerhed og håndtering af Googles Chrome-økosystem.

Installer det på din gamle Laptop eller Pc og giv den gamle computer nyt liv. Efter installationen har du en hurtig og sikker computer klar til nye dimensioner.  Chrome OS kræver ikke meget computerkraft, da det bruger Cloud Computing. Det vil sige der skal ikke bruges en masse computerkraft på at køre programmerne, da programmerne ligger i skyen og køres fra din Chrome browser.

Chrominum OS er bygget på Linux kernen

Baseret på Googles Chromium OS. Den samme open source-arkitektur som Chromebooks og Chrome OS, giver CloudReady enestående hastighed, enkelhed og sikkerhed uden hardwarebegrænsninger, hvad enten dine computere er splinterny eller 10 år gamle.

Derfor bruger virksomheder, nonprofitorganisationer, skoler og offentlige agenturer over hele verden CloudReady til at strømline og sikre deres enheder, når de får adgang til webapps og VDI.

Der findes 3 versioner af systemet. En gratis version til hjemmebrugere og 2 betalings versioner en til udannelse og en til virksomheder.

Min gamle Chromebook som er over 5 år gammel. Den modtager desværre ikke flere opdateringer fra Google mere. Så jeg eksperimenterer med at installere det på den så den får nyt liv igen. Det er utroligt nemt at installere på en gammel Laptop, start op i bios og boot fra USB så kan du installere det nye Operativ system. – På en Chromebook er det anderledes end en almindelig laptop eller Pc. Når du bruger en Chromebook kan du ikke lave de store ændringer fordi du ikke automatisk kører som root. Så for at køre som root skal du først have din chromebook i Deverlope mode. Her er en lille video om hvordan du for din Chromebook  i Deverlope og booter fra USB

 

 

 

Guide til at installere CloudReady

Jeg har lagt links her på siden herunder med deres hjemmeside og en meget god installations guide – Følg guiden hvordan du opretter en USB installer og hvordan du installer CloudReady bagefter på din computer.

 

CloudReady er udviklet af firmaet Neverware.

Neverware blev grundlagt i 2011 af Jonathan Hefter, der begyndte at udvikle kerneteknologien bag det første produkt i 2009, efter at han uddannede sig fra Wharton Business School ved University of Pennsylvania. Jonathan blev drevet af et simpelt spørgsmål: “Hvordan kan studerende, lærere og forbrugere få oplevelsen af at bruge en ny, magtfuld computer uden at købe en?”

 

CloudReady installerings guide

CloudReady hjemmeside

Mere fra Rundt om Linux

 

 

 

 

%d bloggers like this: