alias kommando som permanent

Spar tid med alias  kommandoer

alias commands – Med alias commands behøver du ikke længere at taste lange kommandoer ind i terminalen, det klarer et alias for dig.

Hvis du bruger en bestemt og lang  kommando tit, kan det være en god ide at oprette et alias commands. Det klares heldigvis rimeligt let – følg blot denne lille guide. Med et alias opretter du en simpel schortcut.

Du kan også oprette et alias i terminalen og bruge det, men når du lukker terminalen ned igen så er det forsvundet, med denne metode som jeg viser her oprettes aliases perminent og kan bruges hele tiden.

Okay..Åben nu din Ubuntu file manager med( vis skjulte filer) åben nu filen .bashrc  med feks GVim Gedit eller en anden teksteditor og gå til nederste linie – for at oprette et alias kommando.

 

alias kommandoer

alias commands

 

Jeg har oprettet 4 aliases i min .bashrc fil.

alias uu=’sudo apt update && sudo apt full-upgrade’
alias c=’clear’
alias ins=’sudo apt-get install gufw clamtk synaptic’
alias na=’sudo nautilus’

 

alias kommandoer

 

Når du har oprettet et alias skal du klikke på gem – hvis vi tager (sudo apt update && sudo apt full-upgrade) som jeg har valgt at kalde uu – næste gang du vil opdatere dit Ubuntu system med kommandoen sudo apt update && sudo apt full-upgrade i terminalen  behøver du kun at taste uu for at udføre kommandoen, hvilket er meget nemmere end at taste hele kommandoen, eller finde en fil hvor du måske har gemt dine kommandoer og skal til at kopiere og sætte ind i terminalen.

 

alias kommandoer

 

Jeg har gemt mine alias commands – så jeg hurtigt kan indsætte dem i .bashrc filen – når jeg har installeret en ny Linux distro, fint når man som mig prøver forskellige Linux distros med jævne mellemrum – især Ubuntu versioner.

Det var alt for nu, håber det har været til hjælp.

20 Linux Command Tips and Tricks That Will Save You A Lot of Time    itsfoss 

Mere fra Linux guide

%d bloggers like this: